<

Uitgelicht

Aannemingsovereenkomst restyle Hotel Zoetermeer getekend

 

5 NOVEMBER WERD HET CONTRACT ONDERTEKEND VOOR HET REVITALISEREN VAN HET GOLDEN TULIP HOTEL TE ZOETERMEER.

 

De Heer Cor van Duijn, eigenaar van diverse hotels in de regio, tekende onder toeziend oog van Piet Onderwater voor een overeenkomst met de Raad Bouw B.V. voor het restylen van het Golden Tulip Hotel aan het Kinderen van Versteegplein te Zoetermeer.

De 72-jarige jonge eigenaar-directeur van Golden Green Hotel Group, gevestigd te Rijnsburg, ontwikkelde het project in samenwerking met architectenbureau Piet Onderwater & Partners te Rijnsburg, en gunde het project aan de Raad Bouw te Katwijk.

De gemeente Zoetermeer juicht de face-lift van het hotel toe en verleende in de record-tijd een bouwvergunning voor de werkzaamheden. Dit adequate handelen van de gemeente vervulde alle partijen met grote tevredenheid.

Het ontwerp richt zich, in overleg met de gemeente, op de (nu ietwat verborgen) kwaliteiten van de bestaande bouw door een eigentijdse uitstraling van het voor het pand kenmerkende structuralisme te geven. De vervallen betonnen schil wordt vervangen door een strakke, chique zwart houten gevel waarin kozijnen in de vorm van uitkragende doosjes het beeld bepalen, gecontrasteerd met oranje en witte elementen. Deze alkoven zijn een meerwaarde voor het gevelbeeld én voor de hotelkamers, want het heeft een dubbelfunctie als zitje.

In de zeer nabije toekomst zal ook de plint eenzelfde transformatie ondergaan, waarin speciale aandacht gegeven zal worden aan een hernieuwde entree van het hotel. De restyle van het Golden Tulip hotel is hiermee tegelijkertijd de aftrap om in samenwerking met de gemeente een algehele opwaardering van het stationsplein te realiseren, onlangs uitgeroepen tot derde lelijkste plek van Nederland.

De heer van Duijn verwacht een voorspoedige bouw, welke direct in het nieuwe jaar gaat aanvangen. Parallel met de bouw wordt het interieur van de hotelkamers aangepakt, zodat in het voorjaar van 2014 het hotel gereed is om haar gasten in een moderne ambiance te kunnen ontvangen.

Op de foto, van links naar rechts: Willem Gossens (Golden Green Hotel Group), Paul Brandtjes (De Raad Bouw), Piet Onderwater (Architectenbureau Piet Onderwater & Partners) en Cor van Duijn (Golden Green Hotel Group).

© Piet Onderwater & Partners V.O.F.