<

Filosofie/Visie

Architectenbureau Piet Onderwater & Partners is een middelgroot architectenbureau voor de professionele en particuliere opdrachtgever in de bouwwereld. Het bureau streeft naar ontwerpen van architectonische én bouwkundige kwaliteit die binnen het budget van de opdrachtgever vallen. Er wordt gewerkt met een persoonlijke aanpak van één van de projectarchitecten binnen een horizontale bureauorganisatie. Door de aanwezigheid van meerdere projectarchitecten is er op het gebied van architectuur een grote diversiteit aan ontwerpen te realiseren. Er wordt niet gezocht naar stijlkenmerken binnen het bureau, maar naar het ontwerp dat precies past bij de opdrachtgever.

Trends zijn interessant maar niet tijdloos, er wordt gezocht naar oplossingen met een duurzame en tijdloze kwaliteit. Binnen het bureau wordt elk ontwerp besproken en beoordeeld op z’n kwaliteit. Er is steeds een wisselwerking tussen architecten, tekenaars, bestekschrijvers en projectleiders. Gekozen oplossingen worden binnen de genoemde disciplines getoetst aan de ruim dertigjarige ervaring van het bureau. Bij elke nieuwe opdracht, zowel voor woningbouw, utiliteitsbouw als restauratie of renovatie, wordt er gekozen voor een samenwerking tussen een projectarchitect en een projectleider. Tijdens het gehele proces van voorbereiding tot oplevering heeft men vaste aanspreekpunten binnen het bureau.

Zowel projectarchitect als projectleider bewaken het gehele proces, zowel extern als intern. Door deze aanpak is er een constante controle op het proces, wat de kwaliteit ervan bevordert. Daarnaast bieden wij een groot aantal diensten onder één dak, zodat u met één partij van schets tot oplevering te maken heeft. Deze behandeling van het bouwproces geeft de meerwaarde aan van ons veelzijdig opererend architectenbureau.

© Piet Onderwater & Partners V.O.F.