<

Uitgelicht

Kiosken in het nieuws

Kiosken in het nieuws

Vandaag in het Leidsch Dagblad: “Kiosk met fraai uitzicht op de zee”, naar ontwerp van Architectenbureau Piet Onderwater & Partners

 

Zie onderstaand het volledige artikel, terug te vinden in de krant van woensdag 27 november 2013 op pagina Regionaal 7.

Artikel LD 27 nov 2013

Aannemingsovereenkomst restyle Hotel Zoetermeer getekend

 

5 NOVEMBER WERD HET CONTRACT ONDERTEKEND VOOR HET REVITALISEREN VAN HET GOLDEN TULIP HOTEL TE ZOETERMEER.

 

De Heer Cor van Duijn, eigenaar van diverse hotels in de regio, tekende onder toeziend oog van Piet Onderwater voor een overeenkomst met de Raad Bouw B.V. voor het restylen van het Golden Tulip Hotel aan het Kinderen van Versteegplein te Zoetermeer.

De 72-jarige jonge eigenaar-directeur van Golden Green Hotel Group, gevestigd te Rijnsburg, ontwikkelde het project in samenwerking met architectenbureau Piet Onderwater & Partners te Rijnsburg, en gunde het project aan de Raad Bouw te Katwijk.

De gemeente Zoetermeer juicht de face-lift van het hotel toe en verleende in de record-tijd een bouwvergunning voor de werkzaamheden. Dit adequate handelen van de gemeente vervulde alle partijen met grote tevredenheid.

Het ontwerp richt zich, in overleg met de gemeente, op de (nu ietwat verborgen) kwaliteiten van de bestaande bouw door een eigentijdse uitstraling van het voor het pand kenmerkende structuralisme te geven. De vervallen betonnen schil wordt vervangen door een strakke, chique zwart houten gevel waarin kozijnen in de vorm van uitkragende doosjes het beeld bepalen, gecontrasteerd met oranje en witte elementen. Deze alkoven zijn een meerwaarde voor het gevelbeeld én voor de hotelkamers, want het heeft een dubbelfunctie als zitje.

In de zeer nabije toekomst zal ook de plint eenzelfde transformatie ondergaan, waarin speciale aandacht gegeven zal worden aan een hernieuwde entree van het hotel. De restyle van het Golden Tulip hotel is hiermee tegelijkertijd de aftrap om in samenwerking met de gemeente een algehele opwaardering van het stationsplein te realiseren, onlangs uitgeroepen tot derde lelijkste plek van Nederland.

De heer van Duijn verwacht een voorspoedige bouw, welke direct in het nieuwe jaar gaat aanvangen. Parallel met de bouw wordt het interieur van de hotelkamers aangepakt, zodat in het voorjaar van 2014 het hotel gereed is om haar gasten in een moderne ambiance te kunnen ontvangen.

Op de foto, van links naar rechts: Willem Gossens (Golden Green Hotel Group), Paul Brandtjes (De Raad Bouw), Piet Onderwater (Architectenbureau Piet Onderwater & Partners) en Cor van Duijn (Golden Green Hotel Group).

Clubgebouw tennisvereniging geopend!

Clubgebouw tennisvereniging geopend!

Gisteren is met een officiële handeling het nieuwe clubgebouw van tennisvereniging MVKV geopend en is dus ons project voltooid!

 

Leidsch Dagblad – De Krom is weer een pareltje rijker

 http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/d..

De opening van het complex symboliseert voor MVKV het officiële einde van de zoektocht naar een nieuwe accommodatie. De tennisclub uit Katwijk kan weer opgewekt naar de toekomst kijken. Op het uiterste puntje van sportpark De Krom, aan de Oude ’s Gravendijkseweg, liggen vier moderne tennisbanen en een prachtig clubgebouw.

 

Wij wensen de leden van MVKV ontzettend veel plezier van het nieuwe gebouw!

Wij BIM’men!

Wij BIM’men!

Sinds heden voegen wij een nieuwe dienst toe aan ons al uitgebreide repertoire: we kunnen sinds kort naast AutoCAD nu ook overweg met Autodesk’s Revit, waardoor we in de mogelijkheid zijn te BIM’men!

BIM staat voor Building Information Model(ing), in het Nederlands vertaald als Bouwwerk Informatie Model.

Kort gezegd komt het erop neer dat de verschillende partijen van een bouwproces, zoals aannemer, constructeur, installateur en natuurlijk architect tijdens ontwerp, voorbereiding en uitvoering samenwerken in één driedimensionaal computermodel, met als uiteindelijke doel om (faal)kosten in de bouw te beperken. Hiermee past het uitstekend in de filosofie van ons bureau dat streeft naar ontwerpen van architectonische én bouwkundige kwaliteit die binnen het budget van u als opdrachtgever vallen en u begeleidt in het gehele traject van de bouw.

Het BIM-model wordt met dat doel van diverse informatie voorzien, zoals bijvoorbeeld eigenschappen van materialen, planningen en budgetten. Het kan zelfs zo ver gaan dat het model tijdens het gebruik van het gebouw bijvoorbeeld dient voor het onderhoudsplan, maar vanzelfsprekend kan het juist vóór de bouw al gebruikt worden om kosten inzichtelijk te maken.

Mocht u geïnteresseerd zijn of meer informatie wensen, schroom vooral niet contact op te nemen!

Opening De Laatste Eer

Opening De Laatste Eer

Burgermeester Wienen terwijl hij de officiële opening verricht van de nieuwbouw van Uitvaartvereniging De Laatste Eer, afgelopen zaterdag 20 januari.

De Laatste Eer van harte gefeliciteerd!!

Winters plaatje

Winters plaatje

Vandaag zal er niet veel veranderen aan de voortgang van de nieuwbouw van de vrijstaande woning in Rijnsburg, maar leuke plaatjes levert het desondanks wel op 🙂 De bouw vordert alweer aardiig, u kunt het op onze site blijven volgen!

 

Artikel in Leidsch Dagblad

Artikel in Leidsch Dagblad

Het nieuwe jaar begint goed met dit bericht:

 

Leidsch Dagblad – Uitvaartcentrum ‘aanwinst voor Rijnsburg’

 http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/d..

Een aanwinst voor het dorp. Corry de Jong van uitvaartcentrum De Laatste Eer in Rijnsburg heeft al heel wat complimenten geïncasseerd sinds de opening van het nieuwe gebouw aan de Kamerlingh Onnesstraat. “We krijgen zelfs meer uitvaarten”, zegt De Jong.

 

Welkom op onze nieuwe website!

Welkom op onze nieuwe website!

Onze website is volledig vernieuwd!

Architectenbureau Piet Onderwater startte in 1980 en is dus inmiddels 32 jaar werkzaam in de branche.
Door de jaren heen hebben er uiteraard vele veranderingen plaatsgevonden: ons kantoor groeide enorm in de jaren ’90 en stabiliseerde naar totaal zo’n 15 medewerkers in 2012.

Er kwam ook “jong bloed” in de vorm van 2 jonge architecten, Jeroen Guldemond en Jasper Spigt. Beide heren zorgden voor een nieuw elan in een degelijk, stabiel bureau. De vernieuwende ontwerpen van beide heren dragen bij aan onze vernieuwde site.

Onze overige medewerkers: opzichters, tekenaars en bestekschrijvers dragen er zorg voor dat genoemde ontwerpen ook kunnen worden gerealiseerd: uw ideeën en dromen kunnen worden uitgewerkt, van prijskaartjes voorzien en in goede harmonie worden uitgevoerd. Wij hebben de naam gekregen een praktisch bureau te zijn die onze opdrachtgevers tijdens het totale bouwproces kunnen begeleiden en ervoor kunnen zorgen dat het bouwproces ook een plezierige periode in uw leven is.

Op onze nieuwe website kunnen wij u op de hoogte houden van al ons nieuws en kunt u vanzelfsprekend uitgebreid een kijkje nemen in ons portfolio. Zeer binnenkort voegen we bovendien een functie toe om uw eigen Onderwater & Partners-project in te zien en te downloaden.
Dus neem snel een kijkje op onze mooie nieuwe site, we wensen u veel kijkplezier!

Wellicht zullen we u binnenkort weer ontmoeten. In de tussentijd wensen wij u via deze weg hele fijne kerstdagen en een heel voorspoedig en gezond 2013!

© Piet Onderwater & Partners V.O.F.