<

Vergunningsaanvraag

Het ontwerpen van woningbouw en utiliteitsbouw is de basis van de werkzaamheden van Architectenbureau Piet Onderwater & Partners. Maar onze activiteiten beperken niet alleen daartoe, ook het aanbesteden en begeleiden op de bouw behoren tot onze disciplines. Daarnaast verzorgen wij voor al deze activiteiten de aanvraag van de benodigde vergunningen.

Het verzorgen van omgevingsvergunningen wordt door ons bureau met de grootst mogelijke aandacht verzorgd. Architectenbureau Piet Onderwater & Partners staat ook bij gemeentes bekend om haar goede kwaliteit en zorgvuldigheid van haar tekeningen en berekeningen, met een soepel verloop van de aanvraag tot gevolg.

Om te voldoen aan de indieningsvereisten volgens de WABO dient een aanvraag voor een omgevingsvergunning begeleid te zijn met speciaal daartoe gemaakte vergunningstekeningen, waarop aangetoond wordt dat het (nieuwe) gebouw voldoet aan de wettelijke eisen. Daarnaast dient een uitgebreid assortiment aan berekeningen aangeleverd te worden; te denken aan oppervlak-, daglicht- en ventilatiebalansberekeningen, maar ook bezonningsberekeningen of energieprestatieberekeningen (EPC). Al deze berekeningen behoren tot het dienstenpakket van Architectenbureau Piet Onderwater & Partners. Deze zijn standaard onderdeel wanneer wij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor u verzorgen, maar kunnen vanzelfsprekend ook apart aangeleverd worden. Daarnaast hebben wij zelfs kennis in huis over brandeisen, zoals regels over de beperking van brandoverslag en vluchtwegen.

Het kan desondanks voorkomen dat er voor een omgevingsvergunningsaanvraag berekeningen noodzakelijk zijn die door derden uitgevoerd moeten worden. Berekeningen voor de draagconstructie van een gebouw laten wij bijvoorbeeld graag over aan daarin gespecialiseerde bedrijven. Wij kunnen dit evenwel voor u begeleiden. Op die manier heeft u één aanspreekpunt en bent u ervan verzekerd dat het gewenste resultaat van het bouwwerk wordt bereikt.

Het schrijven van STABU-bestekken ten behoeve van contractvorming met een aannemer al dan niet bij een aanbesteding, en het schrijven van een Goede Ruimtelijke Onderbouwing, gebruikt door gemeentes bij afwijking van het bestemmingsplan, behoren eveneens tot het veelzijdige aanbod van de diensten van Architectenbureau Piet Onderwater & Partners. Uw partner in de bouw van schets tot oplevering!

© Piet Onderwater & Partners V.O.F.