<

Uitgelicht

Wij BIM’men!

Wij BIM’men!

Sinds heden voegen wij een nieuwe dienst toe aan ons al uitgebreide repertoire: we kunnen sinds kort naast AutoCAD nu ook overweg met Autodesk’s Revit, waardoor we in de mogelijkheid zijn te BIM’men!

BIM staat voor Building Information Model(ing), in het Nederlands vertaald als Bouwwerk Informatie Model.

Kort gezegd komt het erop neer dat de verschillende partijen van een bouwproces, zoals aannemer, constructeur, installateur en natuurlijk architect tijdens ontwerp, voorbereiding en uitvoering samenwerken in één driedimensionaal computermodel, met als uiteindelijke doel om (faal)kosten in de bouw te beperken. Hiermee past het uitstekend in de filosofie van ons bureau dat streeft naar ontwerpen van architectonische én bouwkundige kwaliteit die binnen het budget van u als opdrachtgever vallen en u begeleidt in het gehele traject van de bouw.

Het BIM-model wordt met dat doel van diverse informatie voorzien, zoals bijvoorbeeld eigenschappen van materialen, planningen en budgetten. Het kan zelfs zo ver gaan dat het model tijdens het gebruik van het gebouw bijvoorbeeld dient voor het onderhoudsplan, maar vanzelfsprekend kan het juist vóór de bouw al gebruikt worden om kosten inzichtelijk te maken.

Mocht u geïnteresseerd zijn of meer informatie wensen, schroom vooral niet contact op te nemen!

© Piet Onderwater & Partners V.O.F.